mrt 2023

Als je vriendje in de sloot springt….

‘Als je vriendje in de sloot springt, doe jij dat dan ook?’

Aan deze uitspraak van zijn moeder, heel vroeger, moest Gelling ineens denken toen hij in zijn woonplaats, bijna in zijn achtertuin, dit zag gebeuren:

En nee, Gelling is niet in de sloot gesprongen. Dat hoefde ook niet, want de hulpdiensten waren snel ter plekke en niemand raakte gewond. Gelukkig…

In deze woelige tijden lijken dit soort gebeurtenissen in het niet te vallen bij wat er momenteel in de wereld gebeurt. ‘En toch’, bedacht Gelling, ‘is het ook belangrijk om op onze eigen veiligheid te blijven letten. Want een ongeluk kan dus ook zomaar vlakbij gebeuren.’
En daarom heeft hij in deze nieuwsbrief nog wat laatste nieuwtjes voor je.

Hier komen ze:
Na de succesvolle editie van vorig jaar, komt er weer een nieuwe Leergang Wetgeving en Aansprakelijkheid aan! Deze 17e editie start op 11 april in Utrecht. Grote namen zoals mr. Jan Harmen Kwantes, mr. Jan Kees den Haan en ing. Leroy Dekker hebben hun medewerking toegezegd.
De nieuwe leergang krijgt een hele nieuwe opzet en is volgens Gelling een must voor arboprofessionals / veiligheidskundigen / risicoprofessionals die hun actuele en juridische kennis willen aanscherpen.

De opleiding is opnieuw samengesteld, verbouwd, opgepoetst en weer blinkend actueel. Je kunt er alles over lezen op de website van Gelling Veiligheid.

 

Boeken tip! Doeners aan zet

Het boek Doeners Aan Zet is één van de nieuwe sterren van het boekenfirmament van Gelling Veiligheid. Gelling vertelt: ‘Dit boek brengt je verder als je als ervaren doener dingen moet doen waar je nog niet zo ervaren in bent zoals onderzoek doen, rapporteren, presenteren, gesprekken voeren, vergaderen en leiding geven. Door dit boek hebben alle doeners een perfecte gereedschapskist om te groeien en carrière te maken.

Je kunt dit onmisbare boek voor doeners bestellen bij Gelling Boeken.

Verder…

… zou Gelling Gelling niet zijn als hij niet een hele mooie rij met opleidingen voor je klaar heeft staan. Je ziet ze aan de onderkant van deze nieuwsbrief. Hij nodigt je uit om er eens in te neuzen en om te kijken of er niet een opleiding voor je bij zit in 2023. Bijvoorbeeld een opleiding Operationele Veiligheidskunde (de reguliere opleiding of die voor de bouw), waarmee Gelling in Nederland “wereldberoemd” is geworden. ‘En dat is niet voor niets’, merkt hij zo tussen neus en lippen nog even op.

Tenslotte…

… wenst Gelling je lente-achtige dagen toe, en met een hart onder de riem voor alles wat er om deze dagen heen gebeurt..

Hij hoopt je dit jaar weer op één van zijn opleidingen te mogen ontmoeten!

 

AGENDA

Opleidingen Veiligheidskunde:
20 april 2023:   Start opleiding Operationele Veiligheidskunde (OVK)
21 mei 2023:    Start Middelbare Veiligheidskunde (MVK) als vervolg op OVK

Actualiteitendagen:
29 maart 2023: Gevaarlijke stoffen in een notendop
5 april 2023:      TRA / LMRA en V&G plan
12 april 2023:    Operationele Arbeidshygiëne
18 april:              Risicobewustzijn en observatie op de werkvloer

25 april 2023:   Ongevalsanalyse
24 mei 2023:    Wetgevings-actualiteitendag
31 mei 2023:    Cybersecurity
22 juni 2023:   DAK RI&E

Leergang:
11 en 18 april, 9 en 16 mei: Wetgeving en Aansprakelijkheid

BEKIJK DE WEBSITE van Gelling Veiligheid