MVK – als vervolg op de OVK

  • Scherpt de geest
  • Verbreedt je netwerk
  • Enthousiasmeert je voor het veiligheidsvak!
  • Volgende start: 11 september 2024
Download brochure Direct inschrijven

Trainingen, cursussen en opleidingen voor veiligheidsprofessionals: dat is waar Gelling Veiligheid in is gespecialiseerd. Iedereen die te maken krijgt met veiligheidsrisico’s, kan bij ons terecht om kennis en ervaring op te doen over veiligheidskunde.

MVK VERVOLG

Data MVK Vervolg opleidingen:

  • op 11 september 2024 start er een MVK-Vervolg (29) in Capelle a/d IJssel
  • op 5 december 2024 start er een MVK-Vervolg (30) in Capelle a/d IJssel

Opleiding MVK (Middelbaar Veiligheidskunde) Vervolg

De MVK Opleiding – als vervolg op de OVK – is een zeer veelzijdige opleiding voor middelbaar veiligheidskundigen werkzaam in diverse functies en branches. Vanuit de wetgeving staat met name ook in de (proces)industrie veiligheid op een centrale plaats. Deze MVK Vervolg opleiding biedt de mogelijkheid de informatiebehoefte en de daarbij behorende doorontwikkeling bij operators en SHE-managers invulling te geven.

Deskundige begeleiding

De MVK opleiding wordt door gekwalificeerde docenten uit de praktijk gegeven met een HVK opleiding en/of opleiding tot Register Arbeidshygiëne.

Uitvoering van de MVK Vervolg opleiding vindt plaats door gekwalificeerde docenten van Gelling Publishing in verband met Hobéon SKO certificatie-eisen. Het docententeam van onze veiligheidsopleidingen geeft extra service bij het maken van de vereiste bedrijfsopdrachten en het maken van de scriptie. Op verzoek is ook een examentraining mogelijk.

De instroom

Deze unieke opleiding is bedoeld voor veiligheidskundigen die hun OVK diploma reeds op zak hebben. Een OVK opleiding is het juiste voorbereidingstraject voor modules 2 en module 3 van deze MVK-vervolg opleiding. Mocht u nog geen OVK diploma bezitten dan is een vooropleiding op MBO werk- en denkniveau plus technische vakkennis een certificatie-eis van Hobéon SKO.

De opzet en korte inhoud

De MVK Opleiding – als vervolg op de OVK opleiding bestaat uit 2 modules van elk 5 lesdagen. Om de week is er een lesdag op een vaste dag in de week. Rekening houdend met vakanties en een maand schrijftijd voor de scriptie is de gemiddelde doorlooptijd van deze MVK opleiding ongeveer 8 maanden.

Module Veiligheidskundige verdieping
Dag 1
 Verdiepende wetgeving en Bouwprocesbesluit
Dag 2 Voorlichting en Onderricht
Dag 3 Bedrijfshulpverlening en noodplannen
Dag 4 Managementsystemen
Dag 5 Risicobeheersing, Modellen en  onderzoeksmethodieken rond ongevallen

Module Professionele vorming
Dag 1
 Cultuur en gedrag
Dag 2 Gevaarlijke stoffen, brand en explosie
Dag 3 Fysische omstandigheden
Dag 4 Fysieke belasting en ergonomie
Dag 5 PSA, sociale veiligheid, werkdruk
Dag 6 Schriftelijk examen

Afronden van de MVK-vervolg opleiding

De opleiding wordt afgerond met 3 bedrijfsopdrachten, één schriftelijk examen en één scriptie -met verdediging onder auspiciën van een examencommissie. De opleiding is SKO-geaccrediteerd en wordt afgerond met een erkend diploma MVK.

Bedrijfsopdrachten en scriptie

Module 2 Veiligheidskundige verdieping
De module ‘Veiligheidskundige verdieping’ rondt u af door het inleveren van 2 bedrijfsopdrachten op het gebied van V&G voorlichting & onderricht én bedrijfshulpverlening & noodplannen. Ook wordt in deze module het voorstel voor het scriptieonderwerp voorbereid en uitgewerkt.

Module 3 Professionele vorming
Voor de laatste module van deze MVK-vervolg opleiding ‘Professionele vorming’ dient u nog één bedrijfsopdracht over fysische omstandigheden in te leveren. Over beide modules vindt een schriftelijke examen plaats.

Tijdens het gehele MVK traject moet u uw scriptie schrijven. Deze scriptie bestaat uit onderzoek en rapportage en de uiteindelijke verdediging voor een examencommissie. Als u alle onderdelen met voldoende resultaat afsluit, kunt u uw erkend MVK diploma in ontvangst nemen!

De module wordt afgesloten met een scriptie. De scriptie bestaat uit onderzoek, rapportage en verdediging voor een examencommissie. U wordt voldoende begeleid bij het opstellen van de bedrijfsopdrachten en het schrijven van de scriptie door onze gekwalificeerde docenten.

De uitstroom

Er zijn twee uitstroomniveaus:

    • MVK certificaat, wanneer 80% van de cursusdagen is gevolgd, 5 bedrijfsopdrachten zijn beoordeeld met een voldoende en het schriftelijk theoretisch examen met een voldoende is afgesloten.

    • MVK diploma (SKO-accreditatie), wanneer 80% van cursusdagen is gevolgd, 5 bedrijfsopdrachten zijn beoordeeld met een voldoende, het schriftelijk theoretisch examen met een voldoende is afgesloten én de scriptie (onderzoek, rapportage en verdediging) is afgesloten met een voldoende.

Geregistreerde MVK-ers

MVK-ers die bij ons, als geaccrediteerde opleidingsinstelling, hun MVK-diploma met succes hebben behaald, kunnen zich zelf later registreren als MVK-er bij Hobéon SKO.

Locatie en data MVK-vervolg

Data MVK-Vervolg (29) in Capelle aan den IJssel of Utrecht:

Module 2: 11 en 25 september, 9 en 23 oktober, 13 november
Module 3: 27 november, 11 december 2024, 8 en 22 januari 2025, 5 februari 2025

Examen: 19 februari 2025
Scriptieverdediging: mei 2025

Data MVK-Vervolg (30) in Capelle aan den IJssel of Utrecht:

Module 2: 5 en 19 december 2024, 9 en 23 januari 2025, 6 februari 2025
Module 3: 6 en 20 maart, 3 en 17 april en 8 mei 2025

Examen: 22 mei 2025
Scriptieverdediging: juli 2025

De MVK-opleiding vindt plaats op de trainingslocatie van Gelling Veiligheid, Essebaan 73, Capelle a/d IJssel en/of bij De Hofclub, Niels Bohrweg 121.

Kosten MVK-vervolg opleiding

De kosten voor de opleiding van Middelbare Veiligheidskunde wanneer je het OVK-diploma al op zak hebt bedragen € 4.000,- excl. BTW. Dit is inclusief leermaterialen, filmpjes over de lesstof, oefenopgaven, examen en begeleiding bij de bedrijfsopdrachten en de scriptie.

Startdata & Inschrijven

MVK opleiding 11 september 2024 in Capelle a/d IJssel. Start met module 2 en 3 Direct inschrijven
MVK opleiding 5 december 2024 in Capelle a/d IJssel of Utrecht. Start met module 2 en 3 Direct inschrijven

Onze cursisten aan het woord

De MVK-opleiding is heel leerzaam en de docenten hebben echt heel veel parate kennis en ervaring. Zeer afwisselend en interactief les. En heel belangrijk: praktisch in mijn eigen werkpraktijk toepasbaar!
 
De instructievideo's zijn een goede ondersteuning en een goede voorbereiding op de lessen.
 
De kwaliteit van de MVK-opleiding van Gelling Veiligheid heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen. Prima en fijne manier van lesgeven met een prettige sfeer!
 
Deze MVK-opleiding is pittig. Maar er is genoeg persoonlijke begeleiding om je vooruit te helpen.
 
Je leert heel veel van de bedrijfsopdrachten. Dat maakt de opleiding extra waardevol.
 
 
Opleidingen voor HVK & MVK