Trainingen, cursussen en opleidingen voor veiligheidsprofessionals: dat is waar Gelling Veiligheid in is gespecialiseerd. Iedereen die te maken krijgt met veiligheidsrisico’s, kan bij ons terecht om kennis en ervaring op te doen over veiligheidskunde.
Data MVK regulier opleidingen:
- op 24 oktober 2024 start de opleiding Gelling i.c. IVM MVK Regulier in Coevorden (module 1-2-3)
- op 23 januari 2025 start de opleiding MVK Regulier in Capelle a/d IJssel (module 1-2-3)
- op 11 februari 2025 start de opleiding MVK Regulier in Utrecht (module 1-2-3)
- op 11 maart 2025 start de opleiding MVK Regulier in Zwolle (module 1-2-3)
Opleiding MVK (Middelbaar Veiligheidskunde) Regulier
De opleiding tot middelbaar veiligheidskundige (MVK) van Gelling Veiligheid is een veelzijdige opleiding voor veiligheidsspecialisten die op zoek zijn naar verdieping. Onze MVK-cursisten zijn onder meer werkzaam in de industrie of als procesoperator, maar ook in de bouw, bij de waterschappen, in de levensmiddelenindustrie, bij elektrotechnische bedrijven en in de installatietechniek. Zij vervullen rollen als preventie-coördinator, VenG functionaris, KAM-medewerker of zijn actief binnen de QHSE afdeling. In de opleiding staan ongevalsanalyse, managementsystemen, gedrag en cultuur, RI&E, TRA/LMRA (in relatie tot wetgeving) en gevaarlijke stoffen centraal.
Deskundige begeleiding
De MVK opleiding wordt door gekwalificeerde docenten uit de praktijk gegeven met een HVK opleiding en/of opleiding tot Register Arbeidshygiëne.
Het docententeam van onze veiligheidsopleidingen geeft extra service bij het maken van de vereiste bedrijfsopdrachten. Op verzoek is ook een examentraining mogelijk.
Inhoud van de opleiding
De opleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK) van Gelling Veiligheid bestaat uit 15 lesdagen, onderverdeeld in drie modules van ieder vijf lesdagen. De eerste module is onze welbekende opleiding voor Operationele Veiligheidskunde (OVK). Deze eerste module is ook de start voor onze complete MVK-opleiding.
Module 1: Operationele veiligheidskunde (OVK-opleiding)
Dag 1 Arbozorg en organisatie
Dag 2 RIE, TRA en LMRA
Dag 3 Arbeidsplaatsen
Dag 4 Arbeidsmiddelen
Dag 5 Gevaarlijke stoffen en ongevalsanalyse
Module 2 Veiligheidskundige verdieping
Dag 1 Verdiepende wetgeving en Bouwprocesbesluit
Dag 2 Voorlichting en Onderricht
Dag 3 Bedrijfshulpverlening en noodplannen
Dag 4 Managementsystemen
Dag 5 Risicobeheersing, Modellen en onderzoeksmethodieken rond ongevallen
Module 3 Professionele vorming
Dag 1 Cultuur en gedrag
Dag 2 Gevaarlijke stoffen, brand en explosie
Dag 3 Fysische omstandigheden
Dag 4 Fysieke belasting en ergonomie
Dag 5 PSA, sociale veiligheid, werkdruk
Dag 6 Schriftelijk examen
De Instroom
Voorwaarde voor het MVK diploma is een vooropleiding op MBO werk- en denkniveau plus technische vakkennis. Dit is een certificatie-eis van Hobéon SKO.
De opzet van de MVK opleiding
Het grote voordeel van de MVK-opleiding van Gelling Veiligheid is dat hij uit twee fases bestaat. Als de eerste module (OVK) succesvol is afgesloten kan de cursist de MVK-opleiding vervolgen door verder te gaan met MVK-module 2 en 3. Deze constructie zorgt ervoor dat het traject van de MVK-opleiding heel efficiënt is in tijd en in kosten. Om de week is er een lesdag op een vaste dag in de week. Rekening houdend met vakanties en een maand schrijftijd voor de scriptie is de gemiddelde doorlooptijd van deze MVK opleiding ongeveer 10 maanden.
Afronden van de MVK opleiding
De opleiding wordt afgerond met 5 bedrijfsopdrachten, één schriftelijk examen en één scriptie -met verdediging onder auspiciën van een examencommissie.
De opleiding is SKO-geaccrediteerd en wordt afgerond met een erkend diploma MVK.
Bedrijfsopdrachten en scriptie
Module 1 (OVK)
In deze module maakt u twee bedrijfsopdrachten en sluit u de module facultatief ook nog af met een schriftelijk examen OVK.
Module 2 Veiligheidskundige verdieping
In deze module maakt u twee bedrijfsopdrachten. Ook wordt in deze module het voorstel voor het scriptieonderwerp voorbereid en uitgewerkt.
Module 3 Professionele vorming
In deze module maakt u nog een bedrijfsopdracht. De module wordt afgesloten met een scriptie. De scriptie bestaat uit onderzoek, rapportage en verdediging voor een examencommissie.
U wordt voldoende begeleid bij het opstellen van de bedrijfsopdrachten en het schrijven van de scriptie door onze gekwalificeerde docenten.
De uitstroom
Er zijn drie uitstroomniveaus:
- Op uw verzoek kunt u na de eerste 5 cursusdagen en na het inleveren van de twee bedrijfsopdrachten, ook nog (facultatief) een examen met 20 multiple-choice vragen maken en een Taak-Risico Analyse. Als u beiden voldoende maakt, behaalt u daarmee het diploma Operationeel Veiligheidskundige en wordt u als OVK-er geregistreerd in het Hobéon SKO register.
- MVK certificaat, wanneer 80% van de cursusdagen is gevolgd, 5 bedrijfsopdrachten zijn beoordeeld met een voldoende en het schriftelijk theoretisch examen met een voldoende is afgesloten.
- MVK diploma (SKO-accreditatie), wanneer 80% van cursusdagen is gevolgd, 5 bedrijfsopdrachten zijn beoordeeld met een voldoende, het schriftelijk theoretisch examen met een voldoende is afgesloten én de scriptie (onderzoek, rapportage en verdediging) is afgesloten met een voldoende.
Geregistreerde MVK-ers
MVK-ers die bij ons, als geaccrediteerde opleidingsinstelling, hun MVK-diploma met succes hebben behaald, kunnen zich zelf later registreren als MVK-er bij Hobéon-SKO.
Locatie
De MVK-opleiding vindt plaats op de trainingslocaties van Gelling Veiligheid in Capelle aan den IJssel of bij De Hofclub in Utrecht. De MVK-opleiding i.c. IVM vindt in Coevorden plaats.
Kosten MVK opleiding
De kosten voor de opleiding van Middelbare Veiligheidskunde (gehele opleiding van 3 modules van 15 lesdagen) bedragen € 6.500,- excl. BTW. Dit is inclusief leermaterialen, filmpjes over de lesstof, oefenopgaven, examen en begeleiding bij de bedrijfsopdrachten en de scriptie. Als je het OVK-diploma al op zak hebt kun je starten met module 2. De kosten van de MVK-opleiding als vervolg op de OVK zijn dan € 4.000,-.