mei 2023

Kom van dat DAK af!

Sipke loopt met zijn hoofd in de wolken, maar van harte gaat het niet. Er worden zonnepanelen gelegd tijdens een druilerige dag en dat gaat nog maar net goed. Schrikbarend en zorgwekkend hoe hier gewerkt wordt. Dat kan anders en dat kan beter, denkt hij. Nee weet hij!

Daarom organiseert hij speciaal hiervoor een bijscholingsdag ‘Dak RI&E’ omdat VvE’s, woningcorporaties, bedrijven, vastgoedfirma’s niet alleen steeds vaker zonnepanelen (laten) leggen, maar ook voor recreatief verblijf en/of veilig onderhoud van de daken zelf en de zich daarop bevindende PV- en andere installaties, groendaken (bijv. Mos-sedum) nl waterretentievoorzieningen.

En daar wordt hij dan weer blij van. Hoe veiliger, hoe beter….

Actualiteitendagen – Gelling Veiligheid

 

Opstellen en toetsen van RI&E’s door Gelling Advies

Van die RI&E’s opstellen én toetsen wordt Sipke ook blij. Sterker nog, hij zou er zelf het dak voor opgaan, maar gelukkig heeft hij er ook andere deskundigen en experts voor om dat voor hem te doen. Zo worden er door Gelling Advies door een gecertificeerde drone piloot veiligheidsinspecties gedaan bij een ‘Solar’ Bedrijf. Echt hartstikke hard nodig in deze markt en super innovatief.

Dus ja, die Marlies regelt het lekker voor Gelling Advies; maar niet zonder Pieter en collegae die met hun voeten in de klei staan en alles op de werkvloer deskundig afhandelt.

Loopt díe Gelling alweer apetrots met zijn hoofd in de wolken…. Toffe en deskundige collega’s en super mooi werk!

 

OVK Incompany

Zo mag die Sipke wel opletten. De vaart zit erin en dat is ook bij de Incompany OVK trainingen te merken. Daar loopt Geralda het vuur uit de sloffen om al die aanvragen van bakkerijen, tot aardappelfabrikanten tot chemische bedrijven en hogescholen voor een OVK incompany opleiding georganiseerd te krijgen. Gelukkig met beide benen op de grond, houdt zij het overzicht en regelt alles vlekkeloos.

Ten slotte…

…… hebben meer dan 60 cursisten, docenten, medewerkers, mensen uit ons netwerk die ons gedragen hebben, afgelopen 24 maart genoten van een feestelijke diploma uitreiking en netwerk borrel in Kasteel Woerden!

…… Martin van Staveren verzorgde de inhoudelijke interactieve bijdrage, die zeer werd gewaardeerd!

….. beleefden we dit als zeer bijzondere middag waar verbinding voorop stond en waar onze waarden tot uitdrukking kwamen in een geweldige ambiance: enthousiasme, betrokkenheid, informeel en dicht bij de mens.

…..daarvoor willen we jullie tot slot heel erg bedanken, voor alle steun in al die jaren van wervelwinden, stormen en hectiek, we gesteund werden door jullie!

 

AGENDA

Opleidingen Veiligheidskunde:
27 september 2023: Start opleiding Operationele Veiligheidskunde (OVK)
20 september 2023: Start Middelbare Veiligheidskunde (MVK) als vervolg op OVK
2 februari 2024: Start opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK)

Actualiteitendagen:
24 mei 2023: Wetgevings-actualiteitendag
31 mei 2023: Cybersecurity
22 juni 2023: DAK RI&E

6 september 2023: Incidenten-onderzoek, kritisch denken en de menselijke facto
13 september 2023: TRA/LMRA en V&G-plan
20 september 2023: Operationele arbeidshygiëne
27 september 2023 Veiligheids-coördinatie in de bouw

4  oktober 2023: Gevaarlijke stoffen in een notendop
11 oktober 2023: Risicobewustzijn en observatie op de werkvloer

1 november 2023: Wetgevings-actualiteitendag
8 november 2023: Ongevalsanalyse
22 november 2023: Bouw- en sloopveiligheid
28 november 2023:  Risico’s herkennen en toezicht

Check onze websites:
www.gelling.nl
www.gellingveiligheid.nl
www.gellingadvies.nl
www.gellingveiligheid.nl